Chaotische autorit door Bangkok - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Ebel Baan - WaarBenJij.nu Chaotische autorit door Bangkok - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Ebel Baan - WaarBenJij.nu

Chaotische autorit door Bangkok

Door: Ebel van der Baan

Blijf op de hoogte en volg Ebel

08 Februari 2009 | Thailand, Bangkok

Ik ben vrijdag via Teheran (1 uur tussenstop)op zaterdag om 6.40 am in Bangkok geland. De zaterdag heb ik als rustdag genomen en ben voor het eerst in 12 jaren in de bekendste backpacker straat van Bangkok (Khao San road) geweest. Normaal is er overdag niets te beleven, maar hier is het de gehele een drukte als op Adrillen in Winschoten (weer wat geleerd). Zondag om 10.00 uur am nabij het vliegveld mijn huurauto gehaald, een nieuwe Toyota Corolla. De medewerker van Thai Rent a Car heeft mijn tomtom ingesteld om de goede richting te krijgen Bangkok uit te komen, de plaats Saraburi. Heeft hij een Saraburi steakhouse in Bangkok ingetoetst, bleek achteraf. Toen zat ik echter al midden in het drukke Bangkok. Eenmaal in de verkeerde (van de 5) banen kun je vanwege de enorme drukte niet meer veranderen en ben je 20 minuten verder. Dit overkwam mij een 3 tal keren. Zodoende kwam ik pas om 16.30 uur bij Pieter Slagter in Korat aan, dit is normaal zo'n 3 uren rijden. Vanmiddag even een Thaise simkaart voor de telefoon en een Thaise netsimkaart voor de laptop gekocht om te kunnen internetten. Morgen of overmorgen ga ik verder de Isaan (arm gebied Oost-Thailand) in. Het is hier 33 graden en niet drukkend, dus niet zweten. Tot zover eerst maar weer, groetjes Ebel

• 08 Februari 2009 - 17:20

Khunhans:

Hallo Ebel,

Vraagje: wat is dat voor een netsimkaart die jij hebt gekocht voor jou laptop?
    Ik wil mijn laptop dit jaar ook meenemen.
    Ben het nog een beetje aan het uitzoeken hoe ik een verbinding krijg.
    Hoe ziet het er uit?hoe werkt het, en waar koop jij deze? of heb je een link voor mij?
    Fijne vakantie..

gr. Khunhans
    www.baan-isaan.hyves.nl

En eerlijk gezegd ben ik ook benieuwd waar jij een huurauto besteld hebt. en is het veilig?
    Heb je nuttige tips voor ons.

• 09 Februari 2009 - 10:34

Christina En Marinus:

Hallo Ebel,
    Wat een ervaring zal dat zijn. Was zeker wel stressen hè. Maar wat een heerlijk temperatuurtje daar vergeleken met het snertweer dat we hier hebben. We wensen je een hele fijne vakantie, geniet ervan. Groetjes en een dikke zoen van ons allen uit Maashees.