Chiang Rai
Door: Ebel van der Baan
Blijf op de hoogte en volg Ebel
02 Oktober 2009 | Thailand, Chiang Rai
Donderdag:
"smorgens hebben Brenda en ik(Marga) ons heerlijk laten verwennen door een pedicure/manicure behandeling te nemen.Romeo was aan een massage toe en Ebel ging onze site bijwerken.
'smiddags naar de vrouwengevangenis in het oude centrum van Chang Mai geweest en door de gevangenen een massage gehad. Dit waren jonge vrouwen die allen binnen een half jaar vrijgelaten zouden worden.Wel apart hoor, je vraagt je dan af: Wat zou ze gedaan hebben? Maar op onze vraag kregen we geen antwoord..
Romeo is total loss getrokken en wij maar lachen.Zou die "dame" iets met agressie te maken hebben gehad? Maar hij voelde zich na die tijd als herboren.Al met al een leuke ervaring maar heel jammer dat we GEEN foto's mochten maken en al helemaal geen film.
Vervolgens zijn we een tempel wezen bezoeken en toen doorgereden naar Doi Saket om het LHHP project te bezoeken. Oftewer Lahu Helping Hand Project. Dit is een particuliere kindertehuis voor kinderen zonder ouders of dat een ouder niet voor hem of haar kan zorgen.Normaal zou het een half uur rijden zijn maar omdat we het niet konden vinden en niemand van de bevolking ons begreep wat we bedoelden hebben we 3 uur rondgereden. Uiteindelijk gingen 2 jongens ons voor op een brommertje en bereikten we eindelijk net voor dat het donker werd onze bestemming. Ebel en ik zijn hier 6 jaar terug ook geweest en we zagen nu weer vele verbeteringen qua bedden,gebouwen en vele andere dingen.Dit project leeft van donaties en draait op vrijwilligers. http://www.freewebs.com/lhhp-thegarden/index.htm
Bij ons vertrek werden we met liedjes van de kinderen uitgezwaaid.Wij hebben een donatie achtergelaten bij vertrek.Toen we daar tegen 20.00 uur wegreden hadden we inmiddels behoorlijk trek en zijn we gestopt bij een eettent die door een Zwitser werd gerund. Hier hebben we heerlijk gegeten. We vertelden hem van het project en hij was meteen zo onder de indruk dat hij spontaan pizza's aanbood voor de kindertjes.
Voldaan kwamen we om 23.00 weer aan in Chiang Mai. Ondanks dat het een lange dag was, besloten we om nog een afzakkertje te doen langs de nachtmarkt.
We zaten heerlijk op een terras totdat de lokale Akha mafia onze kooplust ontdenkte. Het begon met een simpele armband maar we eindigden met een volledige Akha uitrusting met alles erop en eraan. De hele tafel was uitgestald met allerlei Akha-prullaria. Letterlijk want de eerste armband lag de volgende morgen al in de prullenbak. Na een douchebeurt had deze namelijk een witte handdoek
zwart gemaakt!!
Al met al was het een leuk einde van een nog leukere dag..
Vandaag, vrijdag, zijn we omstreeks 10 uur vertrokking richting Chiang Rai met als tussenstops de Chiang Dao Caves, de longnecks bij Ban Yappa en de nodige Caltex pompen voor de dames. Ondanks de enorme hoeveelheid aan benzinepompen weten we toch altijd weer bij de smerigste te belanden. De dames komen altijd weer met spetter-enkels van de Franse toiletten terug..
Voor de foto´s zie±
02 Oktober 2009 - 18:48
Geke Jansingh:
Ik ben weer bij en kijk uit naar jullie volgend verslag.Fijne dagen,Geke. -
02 Oktober 2009 - 19:50
Hallo Allemaal:
Wat een leuk reisverslag.
Jullie hebben weer veel gezien en hebben heel wat kilometertjes achter de rug. Ebel waar ik heel nieuwsgierig naar ben,is het paard wel rustig gebleven toe hij jou zag?
Allemaal nog een fijne tijd in Thailand.
Groetjes Roelie -
03 Oktober 2009 - 14:30
Hallo Luitjes :
Wat weer een ervaring op gedaan , jullie zien en doen veel .
Marga is het typen nog niet verleerd, zo blijf je lekker bij..
Kon niet eerder reageren, druk op werk en laptop zóóó'traag , maar nu weer goed , dus lezen maar weer.....
Nog veel plezier en geniet ervan...
Groetjes Arien en Boukje