Korat en mijn modem - Reisverslag uit Nakhon Ratchasima, Thailand van Ebel Baan - WaarBenJij.nu Korat en mijn modem - Reisverslag uit Nakhon Ratchasima, Thailand van Ebel Baan - WaarBenJij.nu

Korat en mijn modem

Door: Ebel van der Baan

Blijf op de hoogte en volg Ebel

09 Februari 2009 | Thailand, Nakhon Ratchasima

Ik ben nog steeds in Nakhon Ratchasima (ook wel Korat genoemd) bij Pieter en Chutima. Zondagavond mijn in Nederland gekochte usb modem geprobeerd, maar kon geen contact met satalieten krijgen. Het oude foutje, wat ik thuis had, dat mijn laptop de modem niet herkende had ik nu niet. Maandagmiddag naar de mall in het centrum van Korat gegaan en gevraagd bij computerzaak. Na een uur van alles proberen nog geen contact, nieuwe geprobeerd waarvan de goedkoopste eerst wel contact kreeg en later niet meer. Toen de iets duurdere geprobeerd, werkte direct en nog steeds zoals jullie kunnen zien, want dit verhaal is via deze modem verzonden. Achteraf had ik de modem hier gewoon moeten kopen, kost nog niet de helft van die in Nederland. Morgen ga ik via Nongkai naar Bungkhan, hier is nog een schitterend onontdekt gebied. Woensdag of zo ga ik naar een plaatsje zo'n 60km westelijk van Mukdahan (aan de grens van Laos). Hier ga ik in een homestay logeren (als het goed is) van een Nederlander, dit ga ik op diverse plaatsen in Thailand nog 2x doen. Het zijn plekjes ver van de bewoonde wereld, maar midden in de natuur. Vandaar uit de komende week meer.

• 09 Februari 2009 - 13:11

Eefko:

Ha die Ebel,

Goed te horen dat je het lekker warm en naar de zin hebt. Zo te lezen kun je mooi uitleven in de bush-bush. Veel plezier en pas op echte wilde beesten.

Groetjes van Eefko

• 09 Februari 2009 - 13:12

Eefko:

Ha die Ebel,

(even de correcte versie zonder grove taalfouten; even te vingervlug)

Goed te horen dat je het lekker warm en vooral goed naar de zin hebt. Zo te lezen kun je je mooi uitleven in de bush-bush. Veel plezier en pas op voor echte wilde beesten.

Groetjes van Eefko

• 10 Februari 2009 - 10:52

Marga:

hé lieverd, dus morgen begint het avontuur echt!! Doe je heel voorzichtig in de gehuurde toyota?? Groetjes aan Pieter en Chutima en ik wacht op jouw volgende bericht..In de boesboes is het maar de vraag of het lukt met de laptop!!
    Alles goed hier aan het koude, natte front! Dikke kus, je poepie!!!

• 10 Februari 2009 - 13:56

Boukje:

Moi Ebel (Burgemeester)
    Daar in het verre Thailand , alles verder goed daar???.
    Én ben je weer heelhuids uit Bangkok gekomen, en ook nog wel links rijden.
    Met dien Ebelientje hier ,gaat ook alles goed.
    Nog veel vakantie plezier en in afwachting op de mooie foto's.

Groetjes Arien en Boukje..

• 11 Februari 2009 - 17:06

Riekje:

Hoi Ebel.
    Ik wens je een goede reis en voorzichtig zijn hoor ! Ik hou Marga wel gezelschap.
    Groetjes Riekje.