Chiang Mai / Lamphun / Lampang - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Ebel Baan - WaarBenJij.nu Chiang Mai / Lamphun / Lampang - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Ebel Baan - WaarBenJij.nu

Chiang Mai / Lamphun / Lampang

Door: Ebel van der Baan

Blijf op de hoogte en volg Ebel

21 Februari 2009 | Thailand, Bangkok

Donderdag in Chiang Mai aangekomen. Vrijdag een zeer bekende tempel in het oude centrum van Chiang Mai bezocht en daarna de Doi Suthep op de berg buiten Chiang Mai. Teruggekomen naar kantoor van Hans Deckers van Thailand Treks gegaan, hij zou terugkomen die middag van Birma. Echter, hij was al naar huis, toen maar even met hem gebeld. 's Avonds was er een BBQ/diner met muziek voor het hotel tegenover de nachtmarkt. Het diner werd ontzettend goed bezocht en het eten was voortreffelijk. Zaterdag vertrokken naar Lamphun, zo'n 30km ten zuiden van Chiang Mai. Ik heb hier een aantal oude tempels bezocht en ben toen doorgereden naar Lampang. Na een hotel te hebben opgezocht ben ik even door de stad gelopen, ze waren nabij het hotel net een markt aan het opbouwen. Terug bij het hotel stond er een rijtuigje met paard bij het hotel. Na even met de koetsier te hebben gebabbeld (onder het genot van een pilsje) heeft hij mij een anderhalf uur rondgereden. Ik heb dit hier al 2x gedaan, maar wat hij mij liet zien had ik nog niet eerder gezien. Onder anderen nauwe straatjes met mooie oude gebouwen met een geschiedenis en een tempel buiten de stad. Het was zo gezellig dat ik hem, weer terug in de stad, mee uit eten heb genomen. Het was inmiddels donker geworden, het restaurant waar hij ons heenbracht was aan de rivier. Het eten was voortreffelijk en het koste slechts een tientje samen (incl. de nodige pilsjes). Morgen rijd ik weer terug naar Lamphun en buig dan af naar het westen om de Doi Inthanon (hoogste berg van Thailand) te boeken, om daarna door te rijden naar Mae Sariang en onderweg de Ob Luang kloof nog een keer te bekijken.
p.s.
Het aantal reacties op mijn site valt een beetje tegen, wordt het wel gelezen? Anders kan ik er beter niet zo veel tijd aan spenderen.

• 21 Februari 2009 - 14:55

Greetje:

Heya Ebel,

Je berichten worden allemaal gelezen hoor, althans door mij wel. Wat onderneem jij veel in Thailand zeg. Ik dacht dat je half iets ging bezichten en voor de rest heerlijk op het strand zou genieten. Zo te lezen en aan de foto's te zien moet het wel een prachtig land zijn. 'k Zou wel even met je willen ruilen
    Wens je nog veel plezier.

• 21 Februari 2009 - 14:56

Andrea&Ayla:

Het wordt gevolgd!!! Stiekum reizen we gewoon een beetje mee... Klinkt echt als een heerlijke ongedwongen trektocht, precies zoals ik het zou willen! Geniet ervan oompie! Kus van Andrea&Ayla

• 21 Februari 2009 - 16:08

Marga:

Hoei poepie!

Inderdaad wordt er weinig gereageerd! Het wordt waarschijnlijk wel gelezen maar niet op gereageerd! We hebben het ook wel es anders gezien he? Ik zou het ook niet doen dan, het kost jou uuuuren tijd!! Of je moet je al vervelen....Alles oke hier. Geniet ervan maar...rust ook uit voor je weer thuis komt! Het is natuurlijk wel de bedoeling jij je weer oplaadt om op je werk de heksenketel weer aan te kunnen! Liefs Marga xxx

• 22 Februari 2009 - 08:44

Riekje:

Hoi Ebel. Heb weer eens alles doorgelezen en ben verbaasd over de schoonheid van de tempels (vooral die witte) en gebouwen, prachtig zeg. En een kamer voor 50 euries, te gek zeg, is hier id niet te betalen, wel jammer dat je die Hans niet meer zag. Leuk van zo'n koetsier dat hij jou andere dingen liet zien, en tof van je om hem mee uit eten te nemen. Dat waarderen ze toch wel erg denk ik. Veel plezier op de hoogste berg, ben benieuwd hoe het uitzicht is ! Meld me wel weer, en wens je nog veel plezier en voorzichtig zijn hoor ! Groetjes vanuit een somber Nederland. Doei doei Riekje xxx

• 22 Februari 2009 - 11:01

Anton:

Hoi Ebel,
    Hoe gaat het, genieten geblazen he?
    Door je reisveslagen + sfeervolle foto's hebben wij een zeer goede indruk van je reiservaringen, dus laat ons meegenieten.we zijn onder de indruk en best wel een beetje (veel)jaloers.
    Nog hele mooie dagen en tot ......
    Groetjes, Anton, Theresia en Jessica.

• 22 Februari 2009 - 12:49

Brenda En Romeo:

Sawadee-kha!!
    Schitterend! Wat een mooie dingen kom je allemaal tegen! Voor ons een aantal bekende plaatsen, maar veel ook onbekend. Leuk ideeën opdoen voor als wij weer naar Thailand gaan :-) Die foto van white temple is gaaf, schitterend!

Geniet er nog flink van en doe voorzichtig!
    Love you, kus van ons

• 23 Februari 2009 - 12:28

Eefko:

Dag Ebel,

Ik lees en bekijk het allemaal hoor mien jong.
    Ik heb voornamelijk foto's van tempels en gebouwen gezien. De mooie natuur, bergen etc. waar je over schrijft heb ik nog niet gezien op foto's (verzoekje van deze kant zodat ik het beeld helemaal compleet heb.
    Of heb ik nog niet geod gekeken. Nog heel veel reis- en kijkplezier gewenst.

Eefko

• 25 Februari 2009 - 17:05

Erwin En Annet:

Hoi Ebel,

Marga heeft gelijk hoor, we lezen alles wel, maar reageren niet elke keer. We krijgen al helemaal zin om zelf te gaan deze zomer. Als je nog goeie tips hebt...

Veel plezier nog,

Groetjes Erwin en Annet